Loodwerk & Zinkwerk

Loodwerk en zinkwerk
Ondanks de vele mogelijkheden van kunststof worden zinken en koperen goten en dakbedekkingen volop toegepast. Het zijn beide duurzame materialen die door vakmensen verwerkt kunnen worden tot goten, vergaarbakken en “regenpijpen”. Zeker bij monumentale panden is zink of koper de fraaiste en duurzaamste oplossing. Bovendien kan de goot exact op de gewenste maat en in de gewenste vorm gemaakt worden, zodat hij in de bestaande bouwkundige constructie past.

Ook zinken en koperen goten en daken hebben onderhoud nodig. Met het aanbrengen van een twee-componenten coating is de levensduur van een wat oudere zinken goot flink te verlengen. Is de goot echter lek, dan is een vakkundige zinkreparatie of een volledige nieuwe goot een investering die zich terugverdient : herstel van waterschade binnenshuis kan een grotere kostenpost zijn. Met het jaarlijks een of twee keer blad, vogelnesten en andere ongerechtigheden uit de goot en de standleidingen verwijderen voorkomt u ook veel nare verrassingen.

Ook een extra overloop of “spuger” kan bij hevige regenbuien zoals we ze kennen van de zomer van 2005 veel schade voorkomen.